Posjetila nas je delegacija Grada Marrakecha iz Maroka

Posjetila nas je delegacija Grada Marrakecha iz Maroka predvođena prvim zamjenikom gradonačelnice Fatime Al-Zahra Mansouri , g. Mohamedom El Idrissijem.  U sastavu dužnosnika  članova delegacije bili su i Hassan Choumaiss, predsjednik obrtničke komore Marrakech – Safi, gđa Iflahen Fatim Ezzahra, potpredsjednica Sveučilišta Cadi Ayyad u Marrakechu, g. Hassan Amagroud, izvjestitelj Industrijske gospodarske komore, g. Samir LAARIBY, voditelj Odjela za studije, planiranje i informacijski sustav grada Marrakecha, g. Lhoussine Ezzaouak, voditelj Odjela za kulturu i sport grada Marrakecha, g. Moulay Tayib Snineh, voditelj tehničkog odjela grada Marrakecha, g. Mr. Mohamed Knidiri, bivši ministar Obrazovanja i predsjednik udruge Veliki Atlas.

Posjeti/radnom sastanku nazočili su i g. Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina, gđa. Slađana Miočić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti i gđa. Lana Velimirović Vukalović, Ravnateljice POU Varaždin.

Uzvratni dolazak delegacije iniciran je dijelom i zbog Solarnog drveta, proizvoda kojeg je Solvis isporučio i instalirao u Maroku za potrebe klimatske konferencije COP22 /2016 godine koja se održala u Marrakechu.

Nadamo se da će pismo namjere o suradnji potpisano između Grada Varaždina i Grada Marrakecha proširiti i nastaviti dosadašnju suradnju na području solarne energije obzirom na velike potencijale Maroka u iskorištavanju i implementaciji iste.