Sajam cvijeća Floraart 2017

Na Međunarodnom Sajamu cvijeća Floraart 2017  koji se održava od 8.-14.05.na Bundeku u Zagrebu, Solvis se predstavio s novitetom iz svog proizvodnog portfelja, Solarnim stablom koje

se svojim dizajnom i performansom uklopilo u ovo tradicionalno hortikulturno i kulturno događanje.

Pametno Solarno stablo   kao najnoviji Solvis proizvod oblikovan u suradnji s tvrtkom partner Inoxmont iz Ludbrega,  nova je generacija solarne energije  inovativnog, ekološkog i urbanog mobilijara.

Inovativni, ekološki i dizajnerski  proizvod, Solarno stablo sastoji se  od 18 solarnih panela “listova” montiranih na čeličnoj konstrukciji  i klupe koju može koristiti 12 ljudi, s po šest USB punjača i šest punjača mobitela i laptopa na 220 volti. Stablo odašilje bežične internetske signale, a noću djeluje kao “lišće” koje svijetli.

Solarno stablo predstavlja točku okupljališta, na kojem se uz praktično korištenje obnovljivih izvora energije jača svijest građana i kreira pozitivan stav prema održivim navikama i ekologiji. unapređuje okoliš i urbani život građana na potpuno ekološki način.

Stablo može proizvesti otprilike 800 kilovata energije po danu,  napravljeno je od izdržljivih materijala i opremljeno pametnom elektronikom, potpuno je otporno na sve vremenske uvjete.

Energija je dostupna za korisnike dan i noć, bez obzira na vremenske uvjete.

Solarno stablo na taj način može riješiti dostupnost solarne energije građanima te biti podsjetnik na benefite obnovljivih izvora energije.