Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA dodijelilo je nagradu za Poduzetnika godine, g. Stjepan Talanu, direktoru i članu Uprave Solvisa.

Nagrada CROMA-e je najstarija hrvatska gospodarska nagrada, ali i najveće priznanje struke, koja se dodjeljuje osobama s velikim doprinosom u gospodarstvu. Dosad je navedenu nagradu dobilo samo 217 hrvatskih menadžera.

Više možete pročitati ovdje.

 

Solvis je u suradnji s domaćim kooperantima isporučio i instalirao 2 solarna stabla u Marakešu/Maroko, za potrebe globalne konferencije o klimatskim promjenama COP22 koja će se održati u Marakešu od 7. do 18. studenog u organizaciji UN-a. Svrha konferencije je dogovoriti konkretne mjere kako u sljedećim desetljećima provesti Pariški ugovor koji je lani postignut i nedavno stupio na snagu i kojemu je svrha smanjiti emisiju stakleničkih plinova i daljnje zagrijavanje atmosfere.

Na središnjem trgu u   tzv. zelenoj zoni, posebno namjenjenoj za potrebe COP22, održati će se paralelno s konferencijom  veliki broj  događaja (Side-Event-a) gdje će Solvis solarna stabla   biti sastavni dio izložbe.

2 dodatna solarna  stabla će se isporučiti krajem 11. mjeseca, a  u najavi su dodatne narudžbe od ukupno 16 stabala.

 

SOLVIS i ove godine sudjeluje na tradicionalnom 7. sajmu obnovljivih izvora energije, Cro Eco Energy Expo u Varaždinu.

Na Dan grada Ludbrega, svečanu proslavu i obljetnicu obilježilo je i puštanje u pogon pametnog solarnog stabla, projekta koji je tvrtka Solvis realizirala u suradnji s Ducati i Inoxmont iz Ludbrega. Pametno solarno stablo instalirano je na glavnom trgu u Ludbregu i zamišljeno je kao okupljalište te kao javni solarni punjač  za prijenosne uređaje, mobitele, prijenosna računala, električne bicikle i kao besplatni hotspot u centru grada usljed WIFI instalacije kao dijela konfiguracije stabla.

Za navedeno stablo već su interes iskazali i ostali gradovi kako bi ovim projektom jačali svijest građana o mogućnostima korištenja obnovljivih izvora energije.

Solvis je instalirao sunčanu elektranu Parkovi od 23 kW za proizvodnju električne energije za vlastite potrebe  po principu ključ u ruke koja je ovih dana puštena u pogon. Elektrana je instalirana na krovu komunalno-hortikulturne tvrtke Parkovi u Varaždinu.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović zajedno sa direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost  Sven Mueller danas  su  posjetili  Solvis.

Nakon kratke prezentacije te upoznavanja sa tvrtkom i proizvodnim portfeljom, ministar je razgledao proizvodni pogon gdje mu je prezentirana tehnologija i proces proizvodnje fotonaposnkih modula.

U nastavku posjete ministar je upoznat sa situacijom i potencijalom solara na hrvatkom tržištu kao i perspektivama na globalnom nivou gdje Solvis sve više stječe prepoznatljivost kroz  kvalitetu proizvoda i  usluga.

Više na http://www.ekonomija.hr/njihovi-solarni-moduli-raspametili-su-i-naftaske-emirate/

 

 

U suradnji s Green Tech Solutions, partner tvrtkom iz Egipta, SOLVIS moduli instalirani su u 2kW  autonomni fotonaponski sustav.